Португалска зелена супа
Продукти
сол на вкус
1 с.л.
кориандър - пресен, нарязан
5 с.л.
зехтин
250 г
салам чоризо , нарязан на шайби
500 г
савойско зеле
2 скилидки
чесън , смачкани на едро
1,5 литър
бульон , пилешки
1 кг
картофи , обелени и нарязани на парчета
черен пипер на вкус
Време:
45 мин.
Ниво:
лесно
Начин на приготвяне
Сваряваме картофите в бульона докато омекнат.
Отстраняваме жилката на зелевите листа и нарязваме на тънки лентички.
Пасираме картофите с чесъна, добавяме зелето и салама. Оставяме да поври още 5 минути.
Преди да сервираме, поръсваме със сол и пипер, и зехтин и кориандър.