Поширани круши в червено вино |
|
Продукти
|
Време: 20 мин.
|
Начин на приготвяне1. В малка тенджерка слагаме виното, захарта, канелата, карамфила и 2 ч.ч. вода, сока на портокала и оставяме да заври. 2. Изчистваме крушите като ги обелваме, режем на половинки и почистваме семената. Потапяме крушите, като се опитваме да запазим дръжките извън сместта. Варим около 3-4 минути. 3. В същото време, в малка купа, разбиваме маскарпоне, сметана и 2 супени лъжици. захар, докато се сгъсти добре. 4. Изваждаме крушите, изцеждаме ги и сервираме с лъжица маскарпоне и ядки. По желание слепваме половинките круши, като едната можем да запазим светла. Можем да долеем и от течността. По желание може да сервираме и с топка ванилов сладолед. |