Поширани круши в червено вино

Продукти

  • 80 гр сметана
  • орехови ядки
  • 80 гр сирене маскарпоне
  • 2 круши
  • 6 бр. карамфил
  • 1 пръчка канела
  • 2 ч.ч. червено сухо вино
  • 1 портокал
  • 1,5 ч.ч. захар

Време: 20 мин.
Ниво: лесно

Large poshirani krushi

Начин на приготвяне

1. В малка тенджерка слагаме виното, захарта, канелата, карамфила и 2 ч.ч. вода, сока на портокала и оставяме да заври.

2. Изчистваме крушите като ги обелваме, режем на половинки и почистваме семената. Потапяме крушите, като се опитваме да запазим дръжките извън сместта. Варим около 3-4 минути.

3. В същото време, в малка купа, разбиваме маскарпоне, сметана и 2 супени лъжици. захар, докато се сгъсти добре.

4. Изваждаме крушите, изцеждаме ги и сервираме с лъжица маскарпоне и ядки. По желание слепваме половинките круши, като едната можем да запазим светла. Можем да долеем и от течността. По желание може да сервираме и с топка ванилов сладолед.