Постни лозови сармички

Продукти

  • 3 домата
  • 2 глави
  • 1 ч.л. черен пипер
  • сол на вкус
  • 1 ч.ч. ориз
  • лозови листа около 20 бр. - в зависимост от желаната големина на сармичките
  • 1 ч.ч. доматен сок
  • 1 ч.л. чубрица
  • 5 стръка магданоз
  • 0,5 ч.ч. олио

Време: 55 мин.
Ниво: лесно

Large postni lozovi sarmichki

Начин на приготвяне

  1. Задушаваме лука в мазнината, след което прибавяме ориза и ситно нарязаните домати.
  2. Добавяме сол на вкус и заливаме с 1 чаша вода. Оставяме на тих огън, докато водата не попие.
  3. Полуготовата смес подправяме с останалите подправки и правим сармичките.
  4. На дъното тенджера поставяме няколко лозови листа, след което нареждаме завитите сармички.
  5. Отгоре слагаме една чиния, да ги притиска и заливаме с вода.
  6. Варим сармичките на умерен огън, около 40 минути.
  7. По желание, сервираме с кисело мляко и резенче лимон.