Постни зелеви сармички
Продукти
2 глави
лук
сол
черен пипер
джоджен
70 мл.
олио
1
морков
2 ч.ч.
ориз
200 г
кисела зелка листа
Време:
55 мин.
Ниво:
средно
Начин на приготвяне
Нарязваме на ситно лука и моркова. Запържваме ги на тиган в малко олио.
Добавяме ориза и малко вода. Задушаваме ги за 5-10 минути в тигана.
Сваляме от котлона и добавяме подправките. Разбъркваме хубаво.
Във всяко зелево листо слагаме по 1 лъжица от сместа и загръщаме сърмичките.
Нареждаме ги в тенджера, в която сме разстлали предварително няколко зелеви листа.
Заливаме с 2 чаени чаши вода и затискаме с обърната чиния.
Оставяме ги да врат на умерен огън до готовност.
Сервираме топли.