Постно зеле

Продукти

  • 2 стръка магданоз
  • 2 домата
    обелени
  • червен пипер
    на вкус
  • черен пипер
    на вкус
  • сол
    на вкус
  • 10 г дафинов лист
  • 2 моркова
  • 1 глава лук
  • 1 зелка
  • зехтин
    по желание

Начин на приготвяне

  1. Задушаваме настъргания лук и нарязаните на ситно моркови в малко зехтин и вода. Добавяме дафиновия лист и пиперите.
  2. Нарязваме на ситно измитата и почистена зелка и посоляваме. Задушаваме и зелето в тенджерата с много малко вода. При необходимост доливаме зехтин.
  3. Оставяме да ври на слаб огън около 10-15 минути и след това добавяме нарязания на ситно обелен домат.
  4. Оставяме за още 20-30 минути. След като стане готово, поръсваме с нарязания магданоз.