Постно зеле
Продукти
2 стръка
магданоз
2
домата обелени
червен пипер на вкус
черен пипер на вкус
сол на вкус
10 г
дафинов лист
2
моркова
1 глава
лук
1
зелка
зехтин по желание
Време:
55 мин.
Ниво:
лесно
Начин на приготвяне
Задушаваме настъргания лук и нарязаните на ситно моркови в малко зехтин и вода. Добавяме дафиновия лист и пиперите.
Нарязваме на ситно измитата и почистена зелка и посоляваме. Задушаваме и зелето в тенджерата с много малко вода. При необходимост доливаме зехтин.
Оставяме да ври на слаб огън около 10-15 минути и след това добавяме нарязания на ситно обелен домат.
Оставяме за още 20-30 минути. След като стане готово, поръсваме с нарязания магданоз.