Праскови с крем от маскарпоне

Продукти

  • 1 ч.л. ванилова есенция
  • 2 с.л. пудра захар
  • 250 г сирене "маскарпоне"
  • 55 г захар
    фина
  • 300 г праскови

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и нарязваме прасковите на тънки ивички. 
  2. В купа разбъркваме прасковите и захарта. Покриваме ги и ги поставяме в хладилник за 10 минути. 
  3. Междувременно в малка купа разбъркваме сиренето, пудрата захар и ваниловата есенция.
  4. Взимаме 4 чаши за сервиране. Слагаме малко от прасковената смес, отгоре от маскарпонето, и така до върха на чашата.
  5. По желание най-отгоре гарнираме с нарязани праскови.