Начин на приготвяне
- Слагаме содата в киселото мляко (което е добре да е на стайна температура) и го бъркаме докато шупне.
- Пресяваме брашното през сито, над пластмасова купа. В средата на брашнената купчинка правим кладенче. Над него чукваме яйцата едно по едно. Добавяме киселото мляко и солта. Събираме тестото, постепенно на топка. Трябва да бъде меко, за да може да се разточи. Вземаме ножче или подходяща чаша и изрязваме лентички или продълговати формички.
- Включваме котлона да загрява и слагаме тиган с олио. Поръсваме го отгоре със сол.
- Пържим бухтите в загрята мазнина, до златисто. Изваждаме ги с помощта на вилица, като отцеждаме добре от мазнината.
- Подреждаме бухтичките в плато.
- Поръсваме ги обилно с пудрата захар и сервираме.
|