Продукти
-
вино
розе
-
1
глава
лук
-
200
г
гъби
-
100
г
пушен бекон
-
2
наденици
-
250
г
пилешки гърди
Начин на приготвяне
- Нарязваме лука и го запържваме в зехтин на среден огън. Когато добие жълтеникав цвят, добавяме предварително почистените и нарязани гъби. Подправяме със сол и черен пипер.
- В друг тиган на силен огън запичаме парчетата бекон в съвсем малко зехтин. Изваждаме парчетата и ги поставяме в чиния.
- В същия тиган, в който сме готвили бекона, добавяме зехтин и на среден огън запържваме пилешкото месо. Връщаме бекона и сипваме розето.
- Добавяме парчетата наденица. Ако е необходимо, увеличаваме огъня. Когато месото стане готово, добавяме зеленчуците, оставяме за още няколко минути на огъня, след което сервираме.