Равиоли Болонезе ала Джейми Оливър

Продукти

  • За рагуто:
  • 100 гр пармезан
  • 2 консерви белени домати
  • 250 мл червено вино
  • сол
  • черен пипер
  • 1 скилидка чесън
  • 2 моркова
  • 2 стръка целина
  • 2 глави лук
  • 400 гр свинска кайма
  • 400 гр телешка кайма
  • За соса:
  • 1 консерва белени домати
  • черен пипер
  • сол
  • 1 скилидка чесън
  • пресен босилек
  • 2 с.л. зехтин
  • За тестото:
  • 6 жълтъка
  • 2 с.л. зехтин
  • 400 гр брашно 00
  • 70 гр грис

Начин на приготвяне

1. Разбиваме само жълтъците и брашното, добавяме зехтина и омесваме твърдо тесто. Слагаме го за 1 час в хладилника.

2. Запържваме каймата, добавяме морковите на кубчета, целината, деглазираме с виното, добавяме сол и черен пипер. Добавяме и доматите, намачкваме ги и оставяме да къкри един час на слаб огън. Оставяме да изстине и преседи около 3 часа, за да стегне.

3. Запържваме 2 с.л. зехтин чили, чесън босилек, домати от една консерва, сол и пипер, прецеждаме соса през цедка, за да получим идеално гладък сос.

4. Разточваме тестото на тънка дълга лента, по възможност използваме машина за паста. Слагаме топчета от рагуто през 5 см. Затискаме по дължина с шепа и изкарваме въздуха около всяко топче. Режем равиолите в квадратна форма и ги варим 3 мин. във вода със сол.

5. Сервираме равиолите и ги заливаме със соса и гарнираме с пресен босилек и пармезан.