Продукти
- За плънката:
-
1 жълтък
-
400
г
тиква
-
1
ч.л.
фина морска сол
-
1
ч.л.
прясно настъргано индийско орехче
-
2
с.л.
настърган пармезан
-
2
с.л.
галета
-
5
с.л.
масло
-
12
листа
салвия
-
2
с.л.
сол
-
пармезан за поръсване
- За тестото:
-
2
ч.л.
зехтин
-
4
яйца
-
1
ч.л. фина
морска сол
-
2
ч.
бяло брашно
Начин на приготвяне
1. Задушаваме почистената и нарязана на парчета тиква на пара за около 40 мин. Когато изстине, пасираме на пюре. Прехвърляме пюрето в купа. Добавяме яйчен жълтък, пармезана, индийско орехче и морска сол. Разбъркваме добре, добавяйки галета, колкото е необходимо, за да се свържат съставките.
2. За да направим тестото на ръка, правим кладенче от брашното и слагаме солта. Счупваме яйцата в центъра на кладенеца и добавяме зехтина. С помощта на вилица разбъркваме докато яйцата и маслото се смесят, като се уверяваме, че течността не нарушава стените на кладенеца.
3. С помощта на вилица, бъркаме леко винаги в една и съща посока, да се съчетаят брашното с течността. Когато сместта стане много твърда, за да използваме вилица, започваме да използваме и двете си ръце. Добаваме брашно докато поеме, но внимаваме да не стане прекалено твърдо. Почистваме повърхността и оформяме тестото на диск. С помощта на паста машина или набрашнена точилка, разточваме тестото за пастата на 0.5 см дебелина. Нарязваме на ленти и пълним с малка лъжичка, прегъваме и оформяме квадрати с плънка. Запечатваме равиолите.
4. Разтапяме маслото в малък тиган на слаб огън. Добавяме листата салвия и оставяме около 3-4 мин., за да си пуснат аромата. Сваляме от огъня.
5. Слагаме в голяма тенджера около 5 л. вода и оставяме да заври. Добавяме сол и пускаме равиолите. Общото време за готвене трябва да бъде от 3 до 5 минути. С помощта на голяма решетъчна лъжица, изваждаме равиолите с малко от водата, така че те да останат влажни. Прехвърляме в затоплена голяма, плитка купа за сервиране и покриваме купата.
6. Поливаме с разтопеното масло със салвия. За по-добър вкус, можете да прекарате маслото през цедка. Гарнираме с настърган пармезан и пресни листа салвия и по желание можем да добавим и печени лешници.