Продукти
-
0,5
връзка
магданоз
-
0,5
ч.л.
червен пипер
-
0,5
ч.л.
кимион
-
0,5
ч.л.
черен пипер
-
1
яйце
-
2
скилидки
чесън
-
1
глава
лук
-
1
филия
хляб
-
400
г
кайма
-
240
г
кори за лазаня
-
100
г
сирене "фета"
-
1
връзка
босилек
-
800
г
домати
-
50
г
сирене чедър
-
80
г
цедено кисело мляко
-
сол
|
Време: 70 мин.
Ниво: средно
|
Начин на приготвяне
- Накисваме хляба във вода.
- Обелваме и нарязваме на ситно лука и чесъна.
- Почистваме и нарязваме на ситно магданоза.
- В дълбока купа смесваме каймата, хляба, лука, чесъна, магданоза, яйцето, черния, червения пипер, кимиона, солта и натрошеното сирене Фета.
- В дълбок тиган загряваме малко олио и запържваме сместа от каймата за няколко минути, след което добавяме белените и нарязани на кубчета домати от консерва. Сосът оставяме да къкри, докато течността на доматите изври наполовина и каймата е готова.
- Накъсваме корите за лазания на големи парчета и ги поставяме в правоъгълна тава. Отгоре слагаме от плънката от кайма, пак кори и тази последователност правим до изчерпване на продуктите. (На дъното на тавата трябва да има първо кори за лазаня, а най-отгоре - плънка).
- Поръсваме лазанята с настъргано сирене Чедър и печем около 40-50 минути, на 190 градуса.
- След като извадим от фурната, поливаме с малко цедено кисело мляко и добавяме босилека. Сервираме.
|