Разбъркана лазаня

Продукти

  • 0,5 връзка магданоз
  • 0,5 ч.л. червен пипер
  • 0,5 ч.л. кимион
  • 0,5 ч.л. черен пипер
  • 1 яйце
  • 2 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 1 филия хляб
  • 400 г кайма
  • 240 г кори за лазаня
  • 100 г сирене "фета"
  • 1 връзка босилек
  • 800 г домати
  • 50 г сирене чедър
  • 80 г цедено кисело мляко
  • сол

Време: 70 мин.
Ниво: средно

Large razbarkana lazanya

Начин на приготвяне

  1. Накисваме хляба във вода. 
  2. Обелваме и нарязваме на ситно лука и чесъна. 
  3. Почистваме и нарязваме на ситно магданоза. 
  4. В дълбока купа смесваме каймата, хляба, лука, чесъна, магданоза, яйцето, черния, червения пипер, кимиона, солта и натрошеното сирене Фета.
  5. В дълбок тиган загряваме малко олио и запържваме сместа от каймата за няколко минути, след което добавяме белените и нарязани на кубчета домати от консерва. Сосът оставяме да къкри, докато течността на доматите изври наполовина и каймата е готова. 
  6. Накъсваме корите за лазания на големи парчета и ги поставяме в правоъгълна тава. Отгоре слагаме от плънката от кайма, пак кори и тази последователност правим до изчерпване на продуктите. (На дъното на тавата трябва да има първо кори за лазаня, а най-отгоре - плънка). 
  7. Поръсваме лазанята с настъргано сирене Чедър и печем около 40-50 минути, на 190 градуса. 
  8. След като извадим от фурната, поливаме с малко цедено кисело мляко и добавяме босилека. Сервираме.