Продукти
-
248
гр
ръжено брашно
-
152
гр
типово брашно
-
2
ч. л.
сода
-
8
с.л.
вода
-
4
с. л.
пчелен мед
-
120
гр
кафява захар
-
200
гр
краве масло
-
200
гр
нарязани сушени смокини/може и кайсии
-
48
гр
крокант (или печени ядки )
-
ванилия
Начин на приготвяне
1. Маслото, медът, захарта и водата се разтопяват на
слаб огън, без да завира сместа. Отстранява се от котлона и се добавя содата.
2. Сместа се оставя да изстине и след това се добавят сухите съставки. Омесва се
меко тесто, което се разделя на 13 равни части и се оформят кръгли курабии с
диаметър около 10 см.
3. Оформените курабии се пекат за 7-8 мин. на 170 градуса.
4. След като изстинат могат да се полеят с малко шоколад за украса.