Начин на приготвяне
- Сваряваме картофите в леко подсолена вода.
- Междувременно приготвяме соса. В малка купичка разбъркваме добре 2 с.л. олио, лимоновия сок, счукания чесън, каперсите и ситно нарязаните магданоз и маслини.
- Почистваме рибата и я намазваме с малко олио. След това я овалваме хубаво в сол и черен пипер на вкус.
- Пържим я от двете страни в нагорещен с олио тиган, около 5 - 6 минути.
- Изваждаме рибата от тигана и в него изсипваме виното. Изчакваме го да кипне леко.
- Добавяме соса в тигана при виното и оставяме около 1 минута. Махаме от котлона.
- Обелваме картофите и ги намачкваме на пюре с дървена решетъчна лъжица.
- Сервираме рибата топла с картофеното пюре, гарнирани със соса.
Съвет: Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).
|