Продукти
-
30
г
олио
-
6
зърна
черен пипер
-
1
дафинов лист
-
1
корен
пащърнак
-
2
резена
целина
-
3
корена
магданоз
-
2
глави
кромид лук
-
2
моркова
-
500
г
риба
дребна
-
1
яйце
-
1
ч.л.
лимонов сок
-
1
с.л.
олио
-
1
връзка
зелен лук
Начин на приготвяне
- Почистваме зеленчуците, измиваме ги и ги нарязваме на ситно. Варим ги в посолена вода до омекване.
- След това прецеждаме бульона и го прекарваме през цедка. Разреждаме го с малко вода и отново го слагаме на огъня. Щом заври, прибавяме измитата и почистена риба.
- Добавяме дафиновия лист, зърна черен пипер и олиото. Варим още 20 минути.
- Застройваме супата с яйцето, разбито с лимонов сок или оцет и поръсваме с малко зелен лук. Разбъркваме.
- Сервираме супата гореща, като по желание декорираме с малко соеви кълнове и препечени лентички от кромид лук.
Съвет:
Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).