Начин на приготвяне
- Почистваме зеленчуците, измиваме ги и ги нарязваме на ситно. Варим ги в посолена вода до омекване.
- След това прецеждаме бульона и го прекарваме през цедка. Разреждаме го с малко вода и отново го слагаме на огъня. Щом заври, прибавяме измитата и почистена риба.
- Добавяме дафиновия лист, зърна черен пипер и олиото. Варим още 20 минути.
- Застройваме супата с яйцето, разбито с лимонов сок или оцет и поръсваме с малко зелен лук. Разбъркваме.
- Сервираме супата гореща, като по желание декорираме с малко соеви кълнове и препечени лентички от кромид лук.
Съвет: Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).
|