Рибена супа

Продукти

  • 30 г олио
  • 6 зърна черен пипер
  • 1 дафинов лист
  • 1 корен пащърнак
  • 2 резена целина
  • 3 корена магданоз
  • 2 глави кромид лук
  • 2 моркова
  • 500 г риба дребна
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. лимонов сок
  • 1 с.л. олио
  • 1 връзка зелен лук

Време: 40 мин.
Ниво: средно

Large ribena supa

Начин на приготвяне

  1. Почистваме зеленчуците, измиваме ги и ги нарязваме на ситно. Варим ги в посолена вода до омекване. 
  2. След това прецеждаме бульона и го прекарваме през цедка. Разреждаме го с малко вода и отново го слагаме на огъня. Щом заври, прибавяме измитата и почистена риба.
  3.  Добавяме дафиновия лист, зърна черен пипер и олиото. Варим още 20 минути. 
  4. Застройваме супата с яйцето, разбито с лимонов сок или оцет и поръсваме с малко зелен лук. Разбъркваме. 
  5. Сервираме супата гореща, като по желание декорираме с малко соеви  кълнове и препечени лентички от кромид лук.

Съвет: 

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).