Продукти
-
5
г
бял пипер
-
5
г
сол
-
3
листа
точени кори
-
1
лимон
-
2
жълтъка
-
2
белтъка
-
1
кг
сьомга
филе
- За плънката:
-
50
мл
бяло вино
-
50
г
масло
-
100
г
праз лук
-
500
г
спанак пресен
-
5
г
сол
-
5
г
бял пипер
Начин на приготвяне
- Изпичаме сьомгата покрита с фолио на 180 градуса, до пълна готовност.
- Нарязваме или накъсваме сьомгата и настъргваме кората на един лимон.
- Към вече готовата сьомга, прибавяме лимоновата кора и двата белтъка.
- Овкусяваме със солта и белия пипер, и разбъркваме добре.
- За плънката: изчистваме спанака, нарязваме праз лука и ги задушаваме съвсем леко в маслото за 3-4 минути. След това сипваме бялото вино.
- Овкусяваме със солта и белия пипер.
- Разстиламе точените кори и в единия край по дължина слагаме от сьомгата, върху нея от плънката, и върху планката отново от сьомгата.
- След това започваме да завиваме рулото, като при завиване двата края прегъваме навътре за да не изпадне пълнежа.
- Разбиваме жълтъците и намазваме рулото.
- Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, до получаване на златиста коричка.