Ригатони с доматено-сметанов сос и пармезан

Продукти

  • 200 г ригатони
  • за гарниране:
  • 40 г пармезан
    , настърган
  • 8 г магданоз
    ,ситно нарязан
  • за соса:
  • 300 мл домати
    - смлени или доматен сок
  • 1 с.л. брашно
  • 1 с.л. зехтин
  • 100 мл течна сметана
  • 0,5 ч.л. универсална зеленчукова подправка
  • 2 щипки черен пипер
    , млян

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме ригатоните според указанието на опаковката. Отцеждаме. 
  2. Запържваме брашното в зехтина до златисто, добавяме смлените домати, подправките и сгъстяваме соса при непрекъснато разбъркване - около 2 минути. 
  3. След това добавяме течната сметана и след минута сваляме соса от огъня.
  4. Разпределяме пастата в две чинии за сервиране, заливаме я със соса.
  5. Гарнираме с пармезана и магданоза, и сервираме.