Продукти
-
200
г
ригатони
- за гарниране:
-
40
г
пармезан
, настърган
-
8
г
магданоз
,ситно нарязан
- за соса:
-
300
мл
домати
- смлени или доматен сок
-
1
с.л.
брашно
-
1
с.л.
зехтин
-
100
мл
течна сметана
-
0,5
ч.л.
универсална зеленчукова подправка
-
2
щипки
черен пипер
, млян
Начин на приготвяне
- Сваряваме ригатоните според указанието на опаковката. Отцеждаме.
- Запържваме брашното в зехтина до златисто, добавяме смлените домати, подправките и сгъстяваме соса при непрекъснато разбъркване - около 2 минути.
- След това добавяме течната сметана и след минута сваляме соса от огъня.
- Разпределяме пастата в две чинии за сервиране, заливаме я със соса.
- Гарнираме с пармезана и магданоза, и сервираме.