Ризото "Ботичели"

Продукти

  • 1 шепа грах от консерва
  • 1 глава лук
  • 1 кубче бульон
  • 1 артишок
  • 200 г ориз
  • 1 тиквичкa
  • 1 морков
  • 1 чушка
  • 4 връхчета аспержи
  • 1 бучка масло малка
  • магданоз
  • босилек
  • пармезан настърган
  • бяло вино сухо

Време: 35 мин.
Ниво: професионално

Large rizoto boticheli

Начин на приготвяне

  1. Във вряща вода разтваряме бульона. 
  2. Нарязваме артишока и лука. 
  3. Настъргваме моркова и тиквичката. 
  4. Запържваме лука в зехтин, след което добавяме последователно ориза, бялото вино и бульона, след това и артишока.
  5. Нарязваме на ситно чушки и аспержи. 
  6. Накрая слагаме морковите, тиквичките, граха и аспержите. Подправяме със сол и черен пипер.
  7. Поръсваме с босилек, добавяме масло и пармезан и разбъркваме хубаво.
  8. Преди поднасяне декорираме с малко магданоз и аспержи.