Ризото по узбекски

Продукти

  • сол на вкус
  • олио за пържене
  • 15 г шафран
  • 0,5 бр. манго
  • 150 г агнешко месо от котлет, много крехко
  • 0,5 глава лук
  • 150 г ориз сварен

Време: 25 мин.
Ниво: професионално

Large rizoto po uzbekski

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме на ситно лука.
  2. Загряваме малко олио в тиган и добавяме лука. Пържим до леко златист цвят.
  3. След като лука придобие златист цвят прибавяме нарязаното манго и след 2-3 минути добавяме и предварително сварения ориз и агнешко месо. 
  4. Пържим всичко около 3-4 минути, като внимателно разбъркваме от време на време.
  5. Добавяме шафрана и сол на вкус.
  6. Разбъркваме добре, оформяме в чиния и сервираме. 

* Ризото по узбекски може да опитате в кавказки ресторант „The Friends“.