Продукти
-
100
г
бейби спанак
-
1
к.ч.
царевица
-
1
червена чушка
-
1
аспержи
-
2
ч.ч.
зеленчуков бульон
-
див лук
-
1
ч.ч.
пармезан
-
100
г
крема сирене
-
1
глава
лук
-
1
ч.л.
сол
-
2
ч.ч.
кафяв ориз
-
4
скилидки
чесън
-
1 домат
-
250
г
пушен бекон
Начин на приготвяне
1. Загряваме олиото в голям незалепващ тиган на средно-слаб огън. Добавяме лука и солта и задушаваме докато омекне, 4-6 минути. Запържваме леко и бекона. Добавяме ориза и чесъна и варим, докато чесънът пусне аромата си от 30 секунди до 1 минута. Добавяме бульона и оставяме да заври; покриваме, намаляме огъня да къкри и варим в продължение на 5 минути.
2. Сваляме капака и добавяме аспержите, чушката и царевицата и бейби спанака. Сваляме капака и изчакваме течността да се абсорбира.
3. Добавяме и крема сиренето докато стане кремообразна смес и сиренето се разтопи изцяло. Оставяме го на слаб огън около 5 мин. Сервираме гарнирано с див лук, доматът, нарязан на кубчета и поръсваме с настъргания пармезан.