Продукти
-
50
г
топено сирене
-
1
л
бульон
, пилешки
-
200
г
ориз
-
150
г
гъби
-
150
г
бекон
-
1
глава
лук
-
15
г
пармезан
за поръсване
-
черен пипер
на вкус
-
3
с.л.
олио
-
80
г
грах
от консерва
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме лука на ситно, а бекона на кубчета.
- В подходящ дълбок съд загряваме олиото.
- Добавяме бекона и лука. Пържим до леко златист цвят.
- Прибавяме гъбите и разбъркваме добре.
- Изсипваме ориза и граха. Разбъркваме, докато олиото не попие.
- Изсипваме на малки струи горещия пилешкия бульон.
- Варим на среден огън, докато оризът не стане готов.
- Добавяме топеното сирене и разбъркваме.
- Изключваме котлона и оставяме за десет минути.
- Добавяме черния пипер, поръсваме с пармезана и сервираме.