Продукти
-
сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
-
10
г
мента
-
15
г
босилек
-
1
ч.ч.
грах
от консерва
-
1
ч.ч.
вино
, сухо
-
1,5
ч.ч.
ориз
-
1
лук
-
2
с.л.
масло
-
1
с.л.
зехтин
-
5
ч.ч.
бульон
, зеленчуков
Начин на приготвяне
- Изсипваме зеленчуковия бульон в голяма тенджера и оставяме леко да заври.
- Маслото и зехтина загряваме на слаб огън в незалепващ тиган.
- Добавяме нарязания на ситно лук и щипка сол. Запържваме за около пет минути. Изсипваме почистения ориз и разбъркваме добре.
- Изсипваме виното и оставяме, докато не се изпари напълно.
- Постепенно изливаме малко от зеленчуковия бульон, като разбъркваме с дървена лъжица. Останалата част от бульона изсипваме, когато предишната се е абсорбирала напълно.
- Добавяме граха, ментата и босилека.
- Овкусяваме със сол и черен пипер.
- Ястието сервираме горещо.