Продукти
-
500
г
тиква
-
2
глави
лук
-
2
скилидки
чесън
-
2
с.л.
зехтин
-
160
г
ориз
-
100
мл
бяло вино
-
500
мл
бульон
с вкус по избор
-
1
дафинов лист
-
50
сирене
-
75
г
краве масло
-
1
стрък
магданоз
-
сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме лука и чесъна.
- Почистваме тиквата. Меката й част нарязваме на малки кубчета.
- В дълбок тиган загряваме зехтина и запържваме за около 3 минути лука и чесъна.
- Добавяме тиквата и ориза. Задушаваме за около пет минути.
- Изсипваме виното и бъркаме добре, докато не се изпари.
- Овкусяваме със сол и черен пипер.
- Изсипваме половината от горещия бульон. Добавяме нарязания на ситно дафинов лист.
- Оставяме ризотото на среден огън под капак, за около 20-25 минути, като през 1-2 минути изсипваме останалата част от бульона и разбъркваме.
- По желание, преди сервиране поръсваме малко риган.