Продукти
-
за основата:
-
магданоз
-
1
белтък
за намазване
-
2
филии
хляб
стар, накиснат в мляко или вода
-
2
яйца
-
1,5
глава
лук
-
600
г
кайма
-
чубрица
-
зехтин
-
сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
-
за плънката:
-
2
кисели краставички
нарязани
-
2
моркова
сварени, нарязани
-
4
яйца
твърдо сварени
-
за поръсване:
-
1
с.л.
зехтин
-
1
с.л.
галета
|
Време: 70 мин.
Ниво: средно
|
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме лука на ситно, заедно с подправките, натрошените изцедени от водата филии хляб и яйцата. Омесваме каймата, покриваме я с прозрачно фолио и я оставяме за около 30 минути в хладилника.
- Върху фолио разстиламе каймата във формата на правоъгълник.
- В средата по цялата дължина разпределяме плънката.
- Завиваме внимателно на руло, което прехвърляме в намазнена тава.
- Намазваме го с останалия белтък, без да го разбиваме.
- Поръсваме с галетата и напръскваме леко със зехтин.
- Отстрани на рулото, в тавата налеиваме 200-250 мл. вода.
- Покриваме с алуминиево фолио и печем около 30-35 минути, в загрята на 180 градуса фурна.
- По желание, може след като извадим рулото и махнем фолиото, да го "обгърнем" с бекон или да го полеем с малко мазнина и поръсим с настърган кашкавал. След това запичаме за още около 10-15 минути.
- Сервираме с гарнитура по избор.
|