Рулца от наденица

Продукти

  • 1 яйце
  • 1 с.л. сусам
  • 320 г бутертесто
  • кориандър
  • 1 ч.л. настърган джинджифил
  • 1,5 с.л. червена къри паста
  • 400 г сурова свинска наденица

Време: 60 мин.
Ниво: лесно

Large rultsa s nadenitsa

Начин на приготвяне

1. Обелваме наденицата и нарязваме на малки парченца. Добавяме подправките и омесваме добре.

2. Разрязваме правоъгълна кора бутер тесто вертикално по средата. Разпределяме половината смес с наденицата по долния край, а горния намазваме с разбитото яйце. Навиваме на руло по дължината и запечатваме добре.

3. Намазваме рулата с разбитото яйце и поръсваме със сусам. Приготвяме тавичка за печене и слагаме хартия за печене. Нареждаме рулцата и ги оставяме на хладно, за да стегнат за около 15 мин. Загряваме фурната на 220 градуса и слагаме празна тава вътре. Когато фурната загрее преместваме рулцата в топлата тава. Печем 20-25 минути.