Салата от елда с риба тон

Продукти

  • 200 г елда
    , сварена
  • 500 г домати
  • 160 г рукола
  • 120 г червен лук
  • 100 мл зехтин
  • 1 лимон
  • 100 г магданоз
  • 125 г риба тон
    от консерва
  • сол
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и нарязваме на ситно руколата и магданоза. Поставяме ги в купа. 
  2. Измиваме, почистваме и нарязваме на кубчета лука и доматите, и ги прибавяме в купата. Прибавяме сварената елда. 
  3. Добавяме лимоновия сок, зехтин и сол на вкус. Разбъркваме внимателно. 
  4. Посатвяме в подходяща чиния и добавяме рибата. 
  5. По желание гарнираме с резен лимон и сервираме.