Салата от леща с авокадо и рукола

Продукти

  • 1 глава червен лук
  • 1 авокадо
  • 30 г зехтин
  • 10 мл. лимонов сок
  • черен пипер
  • сол
  • 1 връзка магданоз
  • 1 ч.ч. леща
    сварена
  • 150 г зелена салата
  • 50 г рукола

Начин на приготвяне

  1. В купа за салата смесваме лещата заедно с нарязаните лук и магданоз. Разбъркваме леко.
  2. Добавяме зехтина, лимоновия сок, сол и черен пипер на вкус. Отново разбъркваме внимателно.
  3. В друга купа смесваме зелената салата и руколата, и ги овкусяваме добре.
  4. Почистваме и нарязваме авокадото.
  5. В купата при лещата добавяме салатите и авокадото. 
  6. По желание, сервираме с препечен хляб или франзела.