Салата от печени пресни картофи със зелен и червен лук

Продукти

  • 240 г картофи
    , сварени
  • 40 г масло
  • 1 глава червен лук
  • 0,5 връзка зелен лук
  • 4 стръка зелена салата
  • 1 с.л. зехтин
  • оцет
    на вкус
  • сол
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Изпичаме картофите в тава заедно с малсото и малко вода. 
  2. Почистваме и нарязваме зеления, червения лук и зелената салата. 
  3. Вече изпечените картофи нарязваме и поставяме в купа.  
  4. Към тях добавяме нарязаните зелен, червен лук и зелената салата. 
  5. Добавяме зехтина, оцет и сол на вкус. 
  6. Разбъркваме и сервираме.