Продукти
-
250
г
рукола
-
50
г
червено цвекло
сварено
-
1
морков
леко сварен и още 0.5 рендосан
-
10
г
сусам
-
10
г
кедрови ядки
-
50
г
сирене
-
2
с.л.
майонеза
-
1
с.л.
горчица
-
сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
-
оцет
на вкус
-
зехтин
на вкус
Начин на приготвяне
- Почистваме, измиваме и поставяме руколата в голяма купа.
- Нарязваме сварените морков и цвекло. Прибавяме ги към руколата.
- Добавяме сусама, кедровите ядки, зехтин, оцет, сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме внимателно.
- В малка купичка смесваме майонезата и горчицата. Разбъркваме ги добре, внимателно.
- Натрошаваме сиренето и с него поръсваме салатата.
- Добавяме рендосания морков и поливаме с получения сос от майонезата и горчицата.
- Сервираме веднага.