Салата пиле с киноа |
|
Продукти
|
Време: 40 мин.
|
Начин на приготвяне1. Измиваме и подсушаваме пилешките филета. Осоляваме ги и ги начукваме ги през домакинско фолио. Мариноваме с малко зехтин и риган за 30 мин. като поставяме в хладилника. 2. Изпичаме филетата на оребрен тиган и ги нарязваме на ленти. 3. Сваряваме киноата, прецеждаме и оставяме да се охлади. Нарязваме червения лук на полумесеци, доматите на кубчета и добавяме към киноата. Овкусяваме със сол, черен пипер, добавяме рукола, сока на изцедения лимон и зехтин. Нареждаме лентичките пилешко филе отгоре и сервираме. По желание може да нарежем и пресен магданоз. |