Продукти
-
1
лимон
сок
-
500
г
рукола
-
2
бр.
авокадо
-
2
бр.
грейпфрути
розови
-
220
г
печен деликатес
„Тандем”
- за дресинга:
-
черен пипер
на вкус
-
сол
на вкус
-
2
с.л.
балсамов оцет
-
3
с.л.
зехтин
Начин на приготвяне
- Печеният деликатес се нарязва на лентички.
- Руколата се накъсва. Авокадото се обелва и нарязва.
- Грейпфрутите се обелват, отстранява се ципата и се нарязват на кубчета.
- Всички продукти се слагат в купа за салата и се овкусяват с лимоновия сок и дресинга.
Съдържание в 100 г Печен деликатес „Тандем”:
Енергийност: 180 ккал
Белтъчини: 17 г
Въглехидрати: 1 г
Мазнини: до 12 г
Коментар от доц. д-р Людмила Иванова, Доцент по Хранене и Диететика, консултант
на "Тандем" по здравословно хранене:
Идеална рецепта за всички, които желаят да бъдат елегантни или да намалят теглото си. Оптимално съдържание на животински белтък от месото, полезни мастни киселини от авокадото, витамини А и С и минерали от руколата и грейпфрута, които едновременно с това ни дават и малко калории, мазнини и натрий.
Още здравословни и вкусни рецепти ще откриете на http://www.tandem.bg/recipes.html