Салата с Печен деликатес, авокадо и грейпфрут

Продукти

  • 1 лимон
    сок
  • 500 г рукола
  • 2 бр. авокадо
  • 2 бр. грейпфрути
    розови
  • 220 г печен деликатес
    „Тандем”
  • за дресинга:
  • черен пипер
    на вкус
  • сол
    на вкус
  • 2 с.л. балсамов оцет
  • 3 с.л. зехтин

Начин на приготвяне

  1. Печеният деликатес се нарязва на лентички.
  2. Руколата се накъсва. Авокадото се обелва и нарязва.
  3. Грейпфрутите се обелват, отстранява се ципата и се нарязват на кубчета.
  4. Всички продукти се слагат в купа за салата и се овкусяват с лимоновия сок и дресинга.

Съдържание в 100 г Печен деликатес „Тандем”: 
Енергийност: 180 ккал
Белтъчини: 17 г
Въглехидрати: 1 г
Мазнини: до 12 г

Коментар от доц. д-р Людмила Иванова, Доцент по Хранене и Диететика, консултант
на "Тандем" по здравословно хранене:

Идеална рецепта за всички, които желаят да бъдат елегантни или да намалят теглото си. Оптимално съдържание на животински белтък от месото, полезни мастни киселини от авокадото, витамини А и С и минерали от руколата и грейпфрута, които едновременно с това ни дават и малко калории, мазнини и натрий.

Още здравословни и вкусни рецепти ще откриете на http://www.tandem.bg/recipes.html