Салата Табуле

Продукти

  • 2 стръка зелен лук
  • 3 домата
  • 1 ч.л. лимонив сок
  • 1 ч.ч. булгур
  • за дресинга:
  • 10 листенца джоджен
    или 2 ч.л.сух
  • 2 връзки магданоз
  • 4 с.л. лимонов сок
  • 8 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. сол

Начин на приготвяне

  1. Измиваме булгура и го заливаме с хладка вода, която да го покрива. Оставяме го да набъбне и да омекне напълно за около 45 минути. Отцеждаме го и го поставяме в купа.
  2. Измиваме и почистваме от семето доматите, и месестата им част нарязваме на дребни кубчета, които добавяме заедно с нарязания на дребно лук към бугура.
  3. Приготвяме дресинга, като разбиваме с тел зехтина, лимоновия сок и солта.
  4. Почистваме магданоза и го нарязваме на ситно. Смесваме го с дресинга. Прибавяме и зеленчуците, заедно с булгура. Разбъркваме добре и по желание, поднасяме с арабска пита за дюнер.