Сандвич с поширани яйца и авокадо |
|
Продукти
|
Време: 15 мин.
|
Начин на приготвяне1. Слагаме в предварително загрята фурна намазаните филийки с масло за няколко минути и печем до златисто. 2. В тенджера в вряща вода добавяме 1 с.л. оцет и разбъркваме леко в една посока. Слагаме всяко едно от яйцата поотделно. 3. Когато 4-те яйца са във водата засичаме 1 минута. След като минутата изтече изключваме котлона и слагаме капак, засичаме точно 5 минути и след изтичането им вадим яйцата. 4. В купичка слагаме авокадото и го намачкваме до получаването на каша. Нарязваме си босилека на дребно и го добавяме към авокадото, подправяме със сол и черен пипер. 5. Намазваме всяка филийка с авокадо и отгоре слагаме по 1 поширано яйце, като го поръсваме с малко сол и черен пипер. |