Продукти
-
1
жълта чушка
-
1
червена чушка
-
2
глави
лук
-
1
кг
свински бут
, обезкостен
- за маринатата:
-
1
щипка
джинджифил
-
1
щипка
кимион
-
1
щипка
черен пипер
-
2
ч.л.
соев сос
-
2
с.л.
ракия
-
1
с.л.
зехтин
Начин на приготвяне
- Свинското месо се почиства от мазнината и се нарязва на хапки.
- Продуктите за маринатата се смесват и в тях се овалва нарязаното свинско месо. Слагат се в кутия с капак поне за 1 час в хладилника.
- Чушките и лук се нарязват на парчета.
- На дървени шишчета се редят по две парчета месо, чушки, лук, докато се нареди шишчето.
- Пекат се на барбекю, като се обръщат за да се запекат от всички страни.
- Сервират се с гарнитура от свежа салата.