Шишчета Якитори

Продукти

  • 2 стръкчета розмарин
  • 2 глави кромид лук
  • 3 зелени чушки
  • 40 г водка
  • олио
  • 4 с.л. соев сос
  • 1 кг свински бут

Време: 80
Ниво: лесно

Large shishcheta yakitori

Начин на приготвяне

1. Нарязваме месото на кубчета. Мариноваме го в соев сос, водка и олио. Оставяме в хладилника поне за 1 час.

2. Нарязваме чушките и лукът на едри парчета. Нанизваме месото на шишчетата като редуваме със зеленчуците.

3. Печем шишчетата на скара или оребрен тиган, като докато се пекат отгоре слагаме стръкчетата розмарин, за да си пуснат аромата.

4. Сервираме с гарнитура по желание.