Шоколадов хляб

Продукти

  • 300 мл. вода
    топла
  • 1 с.л. олио
  • 40 г кафява захар
  • 50 г какао
  • 1 пак. мая
    суха
  • 1 ч.л. сол
  • 500 г брашно

Начин на приготвяне

  1. В голяма купа разбъркваме брашното с какаото. 
  2. Добавяме маята, смесена със захарта и солта. Разбъркваме добре и добавяме 300 мл. топла вода и олиото. Месим до гладко тесто. 
  3. Поставяме тестото в намаслена купа, покриваме го с кърпа и го оставяме на топло за около час.
  4. След като тестото удвои обема си, го месим отново за около 3 минути. 
  5. Намазваме формата за хляб и я поръсваме с брашно, или слагаме хартия за печене "Fino". 
  6. Поставяме тестото във формата и го оставяме на топло за около 30 минути. 
  7. Печем в загрята на 200 градуса фурна, до готовност - около 45 минути.