Начин на приготвяне
- На водна баня разтопяваме шоколада.
- Кокосови топчета: В купа отделяме жълтъците, добавяме захар и кокосови стърготини.
- Разбъркваме и слагаме нишесте и рикота.
- В друг съд отделяме жълтъците и прибавяме половината захар. Разбъркваме с миксер. Сипваме какао, брашно, нишесте, бакпулвер, сол и малко от разтопения шоколад.
- В нов съд разбъркваме белтъците с останалата захар и изсипваме при какаовата смес.
- Намазваме форма за кекс с масло и поръсваме с малко брашно. Сипваме половината смес. Оформяме кокосови топчета и ги слагаме вътре.Заливаме с останалия крем. Печем във фурната.
- Нарязваме на парчета, поливаме с разтопения шоколад и поръсваме с пудра захар.
|