Шоколадов кекс с кокосови топчета

Продукти

  • За кексовата смес:
  • 4 яйца
  • 60 г захар
  • 50 г шоколад
  • 2 с.л. брашно
  • 2 с.л. нишесте
  • 0,5 ч.л. бакпулвер
  • 3 с.л. какао
  • 1 щипка сол
  • пудра захар за поръсване
  • За кокосовите топчета:
  • 200 г извара
  • 2 жълтъка
  • 3 с.л. нишесте
  • 50 г захар
  • 100 г кокосови стърготини

Време: 60 мин.
Ниво: професионално

Large shokoladov keks s kokosovi topcheta

Начин на приготвяне

  1. На водна баня разтопяваме шоколада. 
  2. Кокосови топчета: В купа отделяме жълтъците, добавяме захар и кокосови стърготини.
  3. Разбъркваме и слагаме нишесте и рикота. 
  4. В друг съд отделяме жълтъците и прибавяме половината захар. Разбъркваме с миксер. Сипваме какао, брашно, нишесте, бакпулвер, сол и малко от разтопения шоколад. 
  5. В нов съд разбъркваме белтъците с останалата захар и изсипваме при какаовата смес. 
  6. Намазваме форма за кекс с масло и поръсваме с малко брашно. Сипваме половината смес. Оформяме кокосови топчета и ги слагаме вътре.Заливаме с останалия крем. Печем във фурната. 
  7. Нарязваме на парчета, поливаме с разтопения шоколад и поръсваме с пудра захар.