Начин на приготвяне
- Шоколада и маслото разтапяме заедно, на водна баня и оставяме да се охладят.
- Разбиваме яйцата и захарта на крем. Прибавяме ванилията и щипката сол.
- Пресяваме брашното заедно с какаото, бакпулвера и содата.
- Към яйчната смес прибавяме брашното и какаото, като бъркаме внимателно. След това добавяме и прясното мляко. След това добавяме маслото и шоколада. Накрая добавяме ягодовото пюре.
- Изсипваме тестото в намаслена и поръсена с брашно кексова форма.
- Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна, (проверяваме с клечка за готовност).
- Оставяме да се стегне леко в хладилник и сервираме поръсен с пудра захар и по желание гарниран с малко ягоди.
|