Шоколадов кекс със зехтин
|
Продукти
-
150
г
черен шоколад
-
2
с.л.
какао
-
0,5
ч.л.
сода
-
щипка
сол
-
50
мл.
прясно мляко
-
1
ч.ч.
зехтин
-
180
г
захар
-
5
яйца
-
1
ванилия
-
0,5
ч.л.
бакпулвер
-
200
г
брашно
|
Време: 60 мин.
Ниво: средно
|
Начин на приготвяне
- Черният шоколад разтапяме на водна баня и оставяме да се охлади.
- Разбиваме яйцата и захарта на крем. Прибавяме ванилията и щипката сол.
- Пресяваме брашното заедно с какаото, бакпулвера и содата.
- Към яйчната смес прибавяме брашното и какаото, като бъркаме внимателно. След това добавяме и прясното мляко. Накрая добавяме зехтина и шоколада.
- Изсипваме тестото в намаслена и поръсена с брашно кексова форма.
- Изпичаме кекса в предварително загрята на 170-180 градуса фурна (проверяваме с клечка за готовност).
|