Продукти
-
щипка
сол
-
100
г
млечен шоколад
-
2
с.л.
какао
-
50
мл.
прясно мляко
-
150
г
масло
-
180
г
захар
-
1
ванилия
-
5
яйца
-
0,5
ч.л.
сода
-
200
г
брашно
-
0,5
ч.л.
бакпулвер
-
100
г
черен шоколад
Начин на приготвяне
- Черният шоколад и маслото разтапяме заедно, на водна баня и оставяме да се охлади.
- Разбиваме яйцата и захарта на крем. Прибавяме ванилията и щипката сол.
- Пресяваме брашното заедно с какаото, бакпулвера и содата.
- Към яйчната смес прибавяме брашното и какаото, като бъркаме внимателно. След това добавяме и прясното мляко. Накрая слагаме маслото и шоколада.
- Изсипваме тестото в намаслена и поръсена с брашно кексова форма. Начупваме млечният шоколад на парченца и го набждаме върху тестото повърхностно така, че крайчетата му да се виждат. (Ако го забодем много дълбоко, при печене ще падне на дъното). Изпичаме кекса в предварително загрята на 170 градуса фурна (проверяваме с клечка за готовност).