Шоколадов кейк с течен център, сладолед и ягоди
|
Продукти
-
100
г
ягоди
-
200
г
сладолед
-
2
пак.
ванилия
-
50
г
брашно
-
190
г
масло
-
190
г
шоколадов кувертюр
-
3
яйца
-
50
г
пудра захар
|
Време: 6 ч. и 15
Ниво: професионално
|
Начин на приготвяне
- Отделяме жълтъците от белтъците на яйцата. На водна баня разтваряме жълтъците със захарта.
- В друга купа отново на водна баня разтапяме шоколадовия кувертюр и маслото (оставено на стайна температура). Добавяме шоколадовата смес при яйчената, при постоянно бъркане добавяме белтъците и след това брашното. Добавяме ванилията и бъркаме до постигането на еднородна смес. Оставяме в хладилник за 6 часа.
- Напълваме шоколадовата смес в силиконови форми и печен на 190 гадуса за 8 минути.
- Изпеченият кейк слагаме в чиния. Поръсваме с пудра захар. Подреждаме парченца ягоди и топка сладолед.
|