Шоколадов крем с корнфлейкс

Продукти

  • 200 г бял шоколад
  • 50 г натурален шоколад
  • 200 г корнфлейкс
  • 6 ч.л. течен шоколад
  • 100 г пудра захар
  • 100 г сметана
    за десерти
  • 250 г извара

Начин на приготвяне

  1. На водна баня разтопяваме белия шоколад, след това го изливаме в купа с корнфлейкс и разбъркваме бавно, без да чупим корнфлейкса.
  2. За крема: В купа сипваме изврата, добавяме пудра захар и разбъркваме с миксер. Изсипваме сместа при течния шоколад, добавяме сметаната и смесваме всичко заедно, прибавяме парченца натурален шоколад. Разбъркваме до получаване на хомогенна смес. Сервираме в чаша, като слагаме един слой от сместа с бял шоколад и корнфлейкс, отгоре крема от шоколад, извара и сметана. Декорираме с листенца мента и парченца ягоди.