Продукти
-
200
г
бял шоколад
-
50
г
натурален шоколад
-
200
г
корнфлейкс
-
6
ч.л.
течен шоколад
-
100
г
пудра захар
-
100
г
сметана
за десерти
-
250
г
извара
Начин на приготвяне
- На водна баня разтопяваме белия шоколад, след това го изливаме в купа с корнфлейкс и разбъркваме бавно, без да чупим корнфлейкса.
- За крема: В купа сипваме изврата, добавяме пудра захар и разбъркваме с миксер. Изсипваме сместа при течния шоколад, добавяме сметаната и смесваме всичко заедно, прибавяме парченца натурален шоколад. Разбъркваме до получаване на хомогенна смес. Сервираме в чаша, като слагаме един слой от сместа с бял шоколад и корнфлейкс, отгоре крема от шоколад, извара и сметана. Декорираме с листенца мента и парченца ягоди.