Шоколадов мус с кафе и ягоди
|
Продукти
-
0,5
ч.ч.
сметана
- млечна, неподсладена за разбиване
-
3
с.л.
кафе
еспресо
-
2
жълтъка
-
1
с.л.
какао
-
2
с.л.
захар
-
100
г
шоколад
, натурален
-
ягоди
за декорация
|
Време: 25 мин.
Ниво: средно
|
Начин на приготвяне
- Разбъркваме с тел жълтъците, захарта, какаото и кафето и ги поставяме върху тенджера с вряща вода на котлона. Бъркаме непрекъснато, докато жълтъците започнат да се сгъстяват.
- Добавяме начупения на парченца шоколад и разбъркваме до разтопяването му, като внимаваме да не останат бучици или парченца, а кремът да стане напълно хомогенен.
- Оставяме да се охлади. Добре охладената сметана разбиваме на пухкав крем и внимателно я смесваме и разбъркваме с шоколадовата основа.
- Изсипваме мусът в купички и го оставяме на студено в хладилника да стегне.
- Преди сервиране гарнираме с пресните ягоди.
|