Продукти
-
50
мл.
захарен сироп
-
10
мл.
ром
-
150
гр.
течен шоколад
-
50
гр.
стафиди
(изкиснати в захарен сироп)
-
100
гр.
захар
-
75
гр.
масло
-
15
гр.
какао
-
230
гр.
обикновени бисквити
("Житен дар" - 1 голям пакет)
Начин на приготвяне
- В голяма купа слагаме захарта и мекото масло.Разбъркваме ги с миксер (използваме телове).
- Добавяме 2/3 от бисквитите, счукани на трохи и всички останали продукти, без стафидите. Разбъркваме много добре, с миксер (този път не ползваме теловете, а ако има перка, ако ли не - спиралите).
- Най-накрая добавяме стафидите и останалото количество бисквити (едро начупени). Разбъркваме на ръка и оформяме във формата на салам, в лист от оризова хартия или фолио "Fino".
- Оставяме да престои в хладилник поне едно денонощие.
- Преди рязане, поръсваме салама с пудра захар.