Продукти
-
1
есенция ром
-
пудра захар
-
250
гр
фини кори
-
100
гр
марципан
-
100
гр
черен шоколад
-
щипка
джинджифил
-
1
.с.л.
какао
-
100
гр
обикновени бисквити
-
1
ч.л.
канела
-
4
с.л.
кафява захар
-
85
гр
масло
-
5
круши
Начин на приготвяне
1. Разтапяме малко масло, добавяме почистените и нарязани круши и 1 с.л. захар. Готвим около 5 мин. и оставяме да се охладят. Добавяме есенцията ром, натрошените бисквити, канелата, какаото, джинджифила, марципан и 2 с.л. захар. Разбъркваме добре.
2. Взимаме голяма плоска тава. Разстиламе един лист от фините кори. Поръсваме със захар и малко разтопено масло, като редуваме така всичките кори. Изсипваме сместта по дължина в единия край и навиваме на руло. Покриваме рулото с домакинско прозрачно фолио и го слагаме във фризера да стегне за около 15 мин.
3. Загряваме фурната на 180 градуса и поставяме рулото в нагорещената тава, като преди това го намазваме с разтопено масло и поръсваме със захар. Печем около 40 мин. и поръсваме с пудра захар преди да сервираме.
По желание можем да приготвим тесто за щрудела, вместо фини кори от 500 гр брашно, 10 гр сол, 50 мл олио, 1 яйце и 200 мл хладка вода.