Продукти
-
1
ч.ч.
олио
-
2
ч.ч.
брашно
-
150
гр
какао на прах
-
2
ч.л.
сода бикарбонат
-
1
ч.л.
бакпулвер
-
сол
-
2
ч.ч. неподсладено
соево мляко
-
2
с.л. червен
винен оцет
-
1,5
ч.ч.
пудра захар
-
1
пак.
ванилия
Начин на приготвяне
1. Загряваме фурната на 180 градуса. Намасляваме форма за торта с диаметър 28 см.
2. Смесваме брашното, какаото на прах, содата, бакпулвера и солта в голяма купа. Разбъркваме добре.
3. В отделна купа смесваме соевото мляко, оцет, захар, олио, и ванилия. Изсипваме сместа от мляко в брашнената смес и разбъркваме с лъжица, докато стане хомогенна смес.
4. Изсипваме сместта във формата и печем около 45 минути. Изпробваме с дървена клечка. Тя трябва да е суха, без да се полепва по нея тесто.
5. Изваждаме сладкиша да изстине върху решетка и поднасяме охладен.