Шоколадов сладкиш (веган)

Продукти

  • 1 ч.ч. олио
  • 2 ч.ч. брашно
  • 150 гр какао на прах
  • 2 ч.л. сода бикарбонат
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • сол
  • 2 ч.ч. неподсладено соево мляко
  • 2 с.л. червен винен оцет
  • 1,5 ч.ч. пудра захар
  • 1 пак. ванилия

Време: 60 мин.
Ниво: лесно

Large shokoladov sladkish vegan

Начин на приготвяне

1. Загряваме фурната на 180 градуса. Намасляваме форма за торта с диаметър 28 см.

2. Смесваме брашното, какаото на прах, содата, бакпулвера и солта в голяма купа. Разбъркваме добре.

3. В отделна купа смесваме соевото мляко, оцет, захар, олио, и ванилия. Изсипваме сместа от мляко в брашнената смес и разбъркваме с лъжица, докато стане хомогенна смес.

4. Изсипваме сместта във формата и печем около 45 минути. Изпробваме с дървена клечка. Тя трябва да е суха, без да се полепва по нея тесто.

5. Изваждаме сладкиша да изстине върху решетка и поднасяме охладен.