Продукти
-
1
ванилия
-
3
ч.л.
ром
-
180
г
брашно
-
5
яйца
-
1
ч.ч.
захар
-
60
г
масло
разтопено
-
420
г
черен шоколад
-
1
пак.
бакпулвер
-
50
г
какао
Начин на приготвяне
- В купа разбъркваме брашното, какаото, бакпулвера и ванилията.
- Към тях се прибавяме разбитите яйца, захар и масло.
- Получената смес изсипваме в тава и печем в умерено нагрята фурна (180-200 градуса), около 40 минути.
- В тенджерка на водна баня разтапяме черния шоколад. Добавяме рома.
- Докато блата е още топъл (топъл, но не горещ) го намазваме обилно с шоколада.
Съвет:
По желание, може да сиропираме блата със захарен сироп, приготвен от 2 ч.ч. захар и 1 ч.ч. вода.