Продукти
- За плънката:
-
300
г
течен шоколад
-
6
с.л.
прясно мляко
-
1
с.л.
масло
какаово
-
30
г
орехи
- За тестото:
-
2
ч.л.
бакпулвер
-
1
ч.ч.
нишесте
-
1,5
ч.ч.
брашно
-
250
г
краве масло
-
8
яйца
-
1,5
ч.ч.
пудра захар
-
6
с.л.
ванилия
-
4
с.л.
орехи
смлени
Начин на приготвяне
- Отделяме жълтъците от белтъците.
- Разбиваме жълтъците на водна баня, като добавяме половината от захарта.
- След това разбиваме кравето масло на пяна и към него постепенно прибавяме жълтъците.
- Смесваме брашното с нишестето и бакпулвера и пресяваме, добавяме към сместа и бъркаме постоянно.
- Разбиваме белтъците на сняг с останалата захар и добавяме към сместа.
- Към полученото тесто добавяме смлените орехови ядки и ванилията, до получаване на еднородна смес.
- Изсипваме тестото, в предварително намазана с растително масло и набрашнена тортена форма. Печем на умерена фурна около 45 минути.
- След като блатът престои във формата около 4 - 5 часа, се изважда и разрязва на две половини.
- Разтопяваме течният шоколад на водна баня, добавяме прясното мляко и какаовото масло, и разбиваме.
- Оформяме тортата като сърце, като единия блат поставяме за основа и намазваме с част от шоколадовата смес.
- Поставяме отгоре вторият блат и заливаме с останалото количество шоколадова смес.
- По желание украсяваме тортата с шоколадови розички, или други захаросани фигурки по избор.